Technisch tekst & vertaalwerk

Met mijn brede, technische achtergrond kan ik ook – specialistische -teksten maken en vertalen waar anderen op vastlopen.

Bijvoorbeeld teksten voor- en uit de landbouwmechanisatie.

Een stukje tekst als voorbeeld?

Met APS

Door het APS dorssysteem wordt het oogstgoed via het invoerkanaal door een trommel met pennen uit elkaar getrokken en versneld tot ca. 12 m/s. de dorstrommel draait in een vaste verhouding nog sneller en versnelt tot ca. 20 m/s. De benodigde toerentallen worden verzorgd een V-snaar die het motorvermogen naar de keertrommel, respectievelijk een variator over brengt. Daarmee is het toerental van de dorstrommel in te stellen tussen de 500-1.500 tpm. Op aanvraag is er ook een stappenoverbrenging die een toerenbereik van 280-650 tpm mogelijk maakt.

De versnellingstrommel werkt op 80% van het toerental van de dorstrommel. Aan de korf van de versnellingstrommel moet al ca. 30% van de korrels afgescheiden zijn. Dat ontlast de hoofdkorf, die de dorstrommel met 151° omhelst. Bij het kaf verwijderen en bij slecht uitdorsen is er in de voorkorf een kafklep in te zwenken. Die zorgt voor meer wrijving onder in de versnellingstrommel.

Door de al met al hogere centrifugaalsnelheden in het APS systeem moet de opbrengst en opzichte van een ééntrommelsysteem met 20% stijgen. Een hogere afscheiding in het dorssysteem zorgt voor minder korrels in het stro, die er anders op de schudders uitgehaald moeten worden.
Om de stromat zo goed mogelijk over de 5 4,4 m lange, open schudders losser te maken, heeft Claas in de Tucano twee verzameltanden gezet, en die hebben ze: ‘Intensivschüttler’ genoemd. Het scheidvlak in de vijfschudder is 7,26 m2.

Van de aparte terugloopvloer komt het kaf-korenmengsel op de kunststof voorbewerkingsvloer. Die is deelbaar en naar voren uitneembaar. Mocht hij een keer vollopen met mais of koolzaad is hij zo eenvoudig te reinigen.

Voor schone spullen

Voor een aanvullende afscheiding van restkorrels zorgen, na de voorbewerkingsvloer, twee valtrappen en de boven- en onderzeef. Boven- en onderzeef bewegen tegen elkaar in. De beluchting gebeurt met vier turbineblowers. Met een ventilatie smoorklep is de hoeveelheid lucht voor de beide valtrappen in te stellen. De windgeleiding voor de boven- en onderzeef wordt geoptimaliseerd door een geleideplaat. Alles wat boven de zeven naar achter weg valt, gaat weer retour naar de dorser.

Alles dat door de onderzeef is gevallen wordt door een wormas naar de 7.500 liter grote tank geleid. De elektrische zeef verstelling is optioneel en kost ca. € 1.110,-. Waarom hij optioneel is, is onbegrijpelijk! Want alleen zo is de combine voortdurend te optimeren. Daarom heeft de Cebis terminal immers een verlies indicatie voor schudder en zeefverliezen. Wie op hellend talud werkt zou de ca. € 5.000,- kostende 3-D reiniging moeten bestellen. Daarmee bewegen de zeven dwars op de rijrichting en wordt het koren over de hele zeefbreedte verdeeld. Dat is een simpele, maar effectieve manier om zeefverliezen op een helling te verminderen en de opbrengst te verhogen. Onze testmachine was er van voorzien.

… enzovoort.

Dit betreft een tekst over de Claas Tucano uit een jaarlijks Agritrader Test Jaarboek, https://agritrader.nl