De geslagen vijs* In Motoren & toerisme

*Dat is dus Vlaams. Het staat voor de ‘geslagen schroef’

Die houdt immers beter dan een gedraaide spijker. ‘De geslagen vijs’ is serie in het Vlaamse Motoren & toerisme over “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het zoals het kan”.

Motorrijden met een glimlach…

Een voorbeeld:

De YamaHALF

Laten we beginnen met de overpeinzing dat wij, motards, vroeger gewoon de mensen zonder geld voor een auto waren. Toen, tussen 1950-1960, het zo goed ging dat ook Jef Klak zich n’een autootje aanschaffen kon… Toen was het bijna gedaan met het motorrijden.

Gelukkig vond Soïchiro Honda net op tijd Het Nieuwe Motorrijden uit. Motorrijden werd ‘fun’. En inmiddels is het voor veel mensen een ‘life style dingetje’. Maar wij gaan voor de passie.

Laat het nu zo zijn dat ik op persoonlijke titel de motoren tussen net voor en net na WOII de mooiste motoren vind. De van het balhoofd omlaag aflopende kader met een ongeveerd achterwiel? Ik vind het een heel mooie lijn. Daarom ook vind ik de Harley (let op het streepje, dat vinden ze belangrijk) Davidson WLA/WLC modellen zo mooi.

Het spanningsveld tussen mijn inkomsten en de prijsontwikkelingen van die zijkleppers is de afgelopen kwart eeuw echter te groot geweest om tot aanschaf over te gaan. Maar, zoals mijn grootvader zaliger zei: “Ge kunt toch wel dansen, al is het niet met de bruid”.

En op een gegeven moment valt het muntje: De Yamaha XS650 Customs zijn niet duur omdat men ze doorgaans nogal lomp vindt. Maar, net over de grens in Geldrop bij Eindhoven, daar zit een mens die weld-on hardtail kadertjes maakt.

Het originele Yamaha kader wordt met de flex met een millimeterschijf besneden, het stukje achterkader wordt er aan gelast. Klaar. Nou ja bijna. De XS 650 die de droom afmaken moest, die was al gearresteerd. Hij stond al jarenlang bij een vage bekende in de schuur.

Ooit weggezet wegens tijdgebrek en vergeten…In zo’n wereld leven we.. Het wakker kunnen van slapende XS 650’s vraagt evenveel toewijding als het wakker kussen van een sprookjesprinses die honderd jaar geslapen heeft. De naft die we er in gieten loopt met een straaltje uit de lekke tank. Maar met een auto accu en een verse spuitbus met remmenreiniger krijg je doorgaans elke motor weer aan het hoesten. Als is het maar even.

Natuurlijk gaat de tekst nog wat verder.

Maar je kunt ‘de Vijs’ en mijn columns lezen in Motoren & toerisme, het grootste Vlaamse motorblad. De site is: www.demotorsite.be